Sninská samospráva chce odpredať neplatičom byty za nízke ceny

18.10.2005 Snina

Snina 18. októbra (TASR) - Sedem najviac zadlžených bytových domov, ktorých záväzky voči samospráve sa pohybujú od 250 tisíc do 2,5 milióna korún, ponúkne me...
Snina 18. októbra (TASR) - Sedem najviac zadlžených bytových domov, ktorých záväzky voči samospráve sa pohybujú od 250 tisíc do 2,5 milióna korún, ponúkne mesto Snina na odpredaj.

Zámerom spomínaného rozhodnutia je zastavenie zvyšovania nedoplatkov za nájom a služby v mestských nájomných bytoch, ktoré už presiahli 10 miliónov korún. Napriek prijatým opatreniam pohľadávky mesta narastajú približne o 300 tisíc korún mesačne.
Mesto najskôr ponúklo neplatičom, aby si byty odkúpili za nízke ceny. \"My sme ponúkali týmto neplatičom, aby si byty odkúpili do vlastníctva, sú to nízke ceny a oni sami vedia, že ak tie byty nekúpia, tak mesto za nich bude splácať dlhy, ktoré majú, takže oni si to uvedomili a nechcú asi odkúpiť tieto byty, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Marián Kníž.
Bytové domy, v ktorých v 146 bytoch žije 584 osôb, môžu záujemcovia získať za korunu. Musia však odkúpiť aj pohľadávky mesta voči neplatičom, ktorých cenu určí mestské zastupiteľstvo. Samospráva tak chce získať chýbajúce financie na rozvojové aktivity.
 

Vyberte región